ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ

Προς τους:
Δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη, κ. Ι. Καϊτεζίδη
Πρόεδρο ΚΕ.Κ.Π.Α.Π. Δήμου Πυλαίας − Χορτιάτη, κ. Σ. Δωρή.

28/3/2018

Κύριε Δήμαρχε,

Ενημερωθήκαμε από εργαζόμενους των παιδικών σταθμών του δήμου μας ότι διανύουν τον τρίτο μήνα που είναι απλήρωτοι. Εξαιτίας αυτής της κατάστασης οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα ενώ αδυνατούν να ανταποκριθούν σε βασικές τους ανάγκες.

Είναι μεγάλη η ευθύνη τόσο του δήμου όσο και του ΝΠΔΔ για την κατάσταση αυτή. Είναι δικαίωμα των εργαζόμενων να πληρώνονται στην ώρα τους για την εργασία που παρέχουν, να μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια, να μπορούν να εκτελούν απρόσκοπτα και ποιοτικά το λειτούργημα τους ως παιδαγωγοί παιδιών σε πολύ ευαίσθητες ηλικίες.

Θυμίζουμε ότι ήδη από το Σεπτέμβριο υπήρξε αύξηση των τροφείων στους παιδικούς σταθμούς του δήμου ώστε, όπως ειπώθηκε και μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, “το ΝΠΔΔ να μπορέσει να ανταποκριθεί στα οικονομικά του”!!

Σας ενημερώνουμε ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο του ΝΠΔΔ έχει ήδη γίνει, μέσα στο 2017, άτυπη συζήτηση για ενδεχόμενη απόλυση εργαζόμενων με πρόσχημα το μεγάλο αριθμό τους σε σχέση με τα παιδιά που φοιτούν στους παιδικούς σταθμούς.

Ρωτάμε:

1. Τι μέτρα θα πάρει ο Δήμος για την άμεση αποπληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς.
2. Τι μέτρα θα πάρει ο Δήμος για την τακτική εκτέλεση της μισθοδοσίας των εργαζόμενων στους δημοτικούς παδικούς σταθμούς.
3. Τι μέτρα θα πάρει ο Δήμος για να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος στους δημοτικούς παδικούς σταθμούς.

Με τιμή,

Οι δημοτικοί Σύμβουλοι,
Μαάιτα Τζαμάλ- Οδυσσέας.
Μόττας Νίκος.
Σαριδάκης Γιάννης.

Προηγούμενο Ερώτηση για το πρόβλημα που έχει προκύψει στο 2ο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πυλαίας μετά την εμφάνιση τρωκτικών

Ενημερωθείτε

Οδυσσέας Μαάιτα

Υποψήφιος Δήμαρχος

2024 © Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη