ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ Δ.Ε. ΠΥΛΑΙΑΣ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ Δ.Ε. ΠΥΛΑΙΑΣ

Προς τον: Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας, κ. Τσογκαρλίδη Πάρη.

26/2/2016

Κύριε Αντιδήμαρχε,

ζητάμε να μας γνωρίσετε για τους παρακάτω αγροτικούς δρόμους, οι οποίοι έχουν “αχρηστευθεί ή δεν υφίστανται” ή δεν διανοίγονται και είναι Δημοτική περιουσία. -Οδός Ιεράς Μονής Βλατάδων. Ο δρόμος αυτός διέσχιζε κάθετα το αγρόκτημα του Πατριαρχείου στο ύψος του Μάτζικ Πάρκ και κατά την ανέγερση του Μεντιτερένιαν Κόσμος για την ουσιαστική διευκόλυνση του, έγινε “μετατόπιση” του δρόμου επιφάνειας περίπου 1.200 τ.μ στη ΒΔ άκρη του αγροκτήματος με τα ίδια τ.μ. Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε ποιά είναι η σημερινή οριοθέτηση αυτού του αγροτικού δρόμου με σχετικό σχεδιάγραμμα και πως χρησιμοποιείται. -Προέκταση Κουντουριώτη μετά την Μ.Αντύπα προς Θέρμη, “εντός ορίων” Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής.

Ο δρόμος αυτός διασχίζει το αγρόκτημα της Αμερ. Γεωργ. Σχ. μπροστά από τις εγκαταστάσεις και τις κατοικίες της και συνεχίζει μέχρι τα όρια του Δήμου με τον Δήμο Θέρμης, που συναντά τον δρόμο με την ανισόπεδο διάβαση της προέκτασης Λαέρτου. Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε αν υφίσταται αυτός ο αγροτικός δρόμος και αν ναι, γιατί έχει “αχρηστευθεί” από την Αμερικάνικη Γεωργική Σχολή και τι μέτρα θα πάρετε για την εκ νέου λειτουργια του.

-Οδός Λητούς. Ο δρόμος αυτός διακόπτεται στο οικόπεδο του ΙΚΑ, στην βουλγάρικη τούμπα. Το οικόπεδο του ΙΚΑ έγινε από τις απαλλοτριώσεις χωραφιών το 1966. Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε αν έχει απαλλοτριωθεί και το τμήμα του αγροτικού δρόμου που συνέχιζε πάνω από την βουλγάρικη τούμπα και αν καταβλήθηκε το ανάλογο τίμημα από το ΙΚΑ στην τότε Κοινότητα Πυλαίας.

-Οδός Αγ. Αναστασίας,από οδό Λαέρτου μέχρι οδό Χάλκης. Παρακαλουμε να μας γνωρίσετε για ποιό λόγο δεν γίνεται η διανοιξη και η διαμόρφωση του τμήματος αυτού, που θα διευκολύνει την κίνηση των αυτοκινήτων σε σχέση με την λειτουργία του Δημοτικού Αμαξοστασίου του Δήμου Θεσσαλονίκης, που προβλέπει την μονοδρόμηση τμήματος της Λαέρτου.

-Αγροτικός δρόμος κάτωθεν της ΑΔΙΣΠΟ, στα όρια του αγροκτήματος Άλβο. Παρακαλούμε να μας γνωρίσετε αν υφίσταται ο δρόμος αυτός και φτάνει μέχρι την παραλία της Πυλαίας και αν μπορεί να γίνει μελλοντικά η διάνοιξη του για πρόσβαση περιπατητών στην παραλία.

Με τιμή

Ο δημοτικός Σύμβουλος
​Σαριδάκης Γιάννης

Προηγούμενο ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΟ ΑΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΓΑΛΙΑΝΟΥ 17 ΣΤΗΝ Δ.Ε. ΠΥΛΑΙΑΣ

Ενημερωθείτε

Οδυσσέας Μαάιτα

Υποψήφιος Δήμαρχος

2024 © Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη