Προκλητική προβολή της Χρυσής Αυγής απ’ την εφημερίδα “δήμων δρώμενα”

Προκλητική προβολή της Χρυσής Αυγής απ’ την εφημερίδα “δήμων δρώμενα”

Το είδαμε κι’ αυτό! Με ολοσέλιδη συνέντευξη του χρυσαυγίτη υποψήφιου περιφερειάρχη Κεντρ. Μακεδονίας Χρυσομάλλη κυκλοφορεί η έκδοση Ιουνίου της εφημερίδας “δήμων δρώμενα”! Πρόκειται για μια συνέντευξη-αγιογραφία που θα μπορούσε κάλλιστα να φιγουράρει σε έντυπο της ναζιστικής οργάνωσης. Με ερωτήσεις που ουσιαστικά “χαϊδεύουν” τον χρυσαυγίτη υποψήφιο, η συνέντευξη επιχειρεί να παρουσιάσει την φασιστική συμμορία ως δήθεν «αντισυστημική» δύναμη, εξωραϊζοντας το ναζιστικό, εγκληματικό πρόσωπο της ΧΑ στα μάτια του αναγνώστη!

Στην ίδια εφημερίδα (δήμων δρώμενα) φιγουράρει στο πρωτοσέλιδο ο τίτλος «227 ψήφοι η Χρυσή Αυγή στο Χορτιάτη», προωθώντας με αυτόν τον έμμεσο τρόπο την αντίληψη ότι η ναζιστική οργάνωση εδραιώνεται ως ισχυρή πολιτική δύναμη στην περιοχή μας.

Εκτός λοιπόν από εφημερίδα προβολής των τοπικών “αρχόντων” της δημοτικής παράταξης Καϊτεζίδη, η εφημερίδα “δήμων δρώμενα” (στο νέο τεύχος της οποίας παρεπιπτόντως φιγουράρει και άρθρο του υποψ. δημάρχου του ΣΥΡΙΖΑ κ.Αντωνούδη) μας αποκαλύπτει και μια άλλη πτυχή της: αυτήν ως δημοσιογραφικού πλυντηρίου των χρυσαυγιτών σε τοπικό επίπεδο.

Ο λαός του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη και των γειτονικών δήμων οφείλει να γυρίσει την πλάτη σε όλους αυτούς που, για μικροπολιτικούς σκοπούς, αναδεικνύουν την χρυσαυγίτικη ναζιστική συμμορία σε ρυθμιστικό παράγοντα της πολιτικής ζωής. Οφείλει να γυρίσει την πλάτη σε όσους, με περισσή υποκρισία επικαλούνται «θεσμικά πλαίσια» και «πρωτόκολλα» καλώντας τους Ναζί σε εκδηλώσεις μνήμης στο Χορτιάτη, σε όσους προεκλογικά γίνονται ομοτράπεζοι των φασιστών επικαλούμενοι λόγους «αυτοδιοικητικών θεμάτων». Ο λαός του δήμου μας έχει και ιστορική μνήμη και αντιφασιστικά αντανακλαστικά ώστε να μην “τσιμπήσει” σε δολώματα προσπαθειών εξωραϊσμού των απογόνων του Μεταξά, των ταγματασφαλιτών, των SS και του Χίτλερ.

Ν.Μ

Προηγούμενο Ο ρόλος του κομμουνιστή δημοτικού συμβούλου

Ενημερωθείτε

Οδυσσέας Μαάιτα

Υποψήφιος Δήμαρχος

2024 © Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη