Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι της Δημοτικής Ενότητας Χορτιάτη και της Δημοτικής Κοινότητας Φιλύρου

Παρουσιάστηκαν οι υποψήφιοι της Δημοτικής Ενότητας Χορτιάτη και της Δημοτικής Κοινότητας Φιλύρου

Στην αίθουσα του ΚΑΠΗ στο Φίλυρο, έγινε χθες, Τρίτη 26 Σεπτέμβρη η παρουσίαση των υποψηφίων Κοινότητας Φιλύρου.

Στην εκδήλωση χαιρέτισε ο Παναγιώτης Γεωργάκας, υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Κ. Μακεδονίας, ο οποίος τόνισε την ανάγκη ισχυροποίησης της Λαϊκής Συσπείρωσης σε Δήμους και Περιφέρεια.

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον υποψήφιο Δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη, Οδυσσέα Μαάιτα. Στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι “το Φίλυρο παραμένει μια από τις κοινότητες του Δήμου με πολλά θέματα που πρέπει να λυθούν και δεν λύνονται, όπως τα ζητήματα με την υδροδότηση και το κόψιμο του νερού, τις μεταφορές και τον ΟΑΣΘ, τις τεράστιες ελλείψεις σε υποδομές όπως γήπεδα, πάρκα, χώρους πολιτισμού, το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης ενός κέντρου υγείας. Αυτά, και άλλα πολλά, είναι ζητήματα στα οποία η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος κ. Καϊτεζίδης δεν θέτει στην ατζέντα της συζήτησης ούτε καν τώρα, προεκλογικά. Είναι χαρακτηριστικό ότι πολλά από τα έργα που προτείνει σχετίζονται με την ίδρυση του Παιδιατρικού νοσοκομείου στο Φίλυρο (δρόμοι, δίκτυο ύδρευσης) ενώ όλος του ο σχεδιασμός του για την περιοχή βασίζεται στις χορηγίες των διαφόρων “ευεργετών” όπως το ίδρυμα Νιάρχος ή ίδρυμα Παπαγεωργίου”.

Όπως χαρακτηριστικά είπε, “την λογική των έργων μέσω ευεργετών την είδαμε πολύ καλά στο Φίλυρο που μόλις πριν λίγους μήνες είχε σταματήσει, η κατά τα άλλα πολλά υποσχόμενη επένδυση του ιδρύματος Νιάρχου για το Παιδιατρικό νοσοκομείο. Το ίδρυμα την σταμάτησε γιατί δεν το συνέφερε, το ίδρυμα την ξανά ξεκίνησε γιατί σταμάτησε κάποιο άλλο έργο κάπου άλλου. Ανάπτυξη περιοχών, κοινωνική πολιτική και πολιτική υγείας δεν γίνονται με ευεργέτες και χορηγίες αλλά με τον σχεδιασμό από το κράτος, με την χρηματοδότηση από το κράτος, με σχέδια που θα έχουν αρχή, μέση και τέλος και που θα γίνονται με γνώμονα τις ανάγκες του λαού και όχι τα συμφέροντα των ευεργετών”.

Ο Οδυσσέας Μαάιτα ανέπτυξε τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης και κάλεσε σε συστράτευση ώστε στις 8 του Οκτώβρη το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης να βγει όσο πιο δυνατό.

Οι υποψήφιοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στη ΔΕ Χορτιάτη είναι:

Για το Δημοτικό Συμβούλιο:

 1. Αγγελινούδη Μαρία: ιδιωτική υπάλληλος.
 2. Βαρελάς Σωτήρης: συνταξιούχος δάσκαλος, Γ. Γραμματέας της Ένωσης Γονέων Πυλαίας-Χορτιάτη και Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Λυκείου Χορτιάτη
 3. Βουτάκος Νίκος: ιδιωτικός υπάλληλος.
 4. Βράγκου Αθηνά: νοσηλεύτρια, συμβασιούχος στο νοσοκομείο Παπανικολάου, μέλος ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Χορτιάτη και στην Ένωση Γονέων του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη.
 5. Γιαγλή Κίρκη: πολιτικός μηχανικός ΕΔΕ και ειδικός διακοσμητής εσωτερικών χώρων.
 6. Ζέκκας Δημήτριος: ιδιωτικός υπάλληλος σε εταιρία courier.
 7. Ηλιού Κώστας: εργαζόμενος στον ΟΑΣΘ, μέλος του ΔΣ Συνδικάτου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, μέλος του ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, μέλος του ΔΣ της Ομοσπονδίας Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας.
 8. Ιωαννίδης Μιχάλης: οδηγός λεωφορείου σε γραφείο γενικού τουρισμού, dj.
 9. Κουμανάκου Ντενίς: φοιτητής στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου φοιτητών Μηχανολόγων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΑΠΘ.
 10. Κουσενίδου Δέσποινα: Ηθοποιός.
 11. Νηστικάκης Μιχάλης: Ηλεκτρολόγος Μηχανικός, εργάζεται ως Ειδικό Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο ΠΑΜΑΚ στο τμήμα Μουσικής και Τέχνης. Πρώην πρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων του Δημοτικού Σχολείου Χορτιάτη και πρώην πρόεδρος στο Σύλλογο Γονέων του Καλλιτεχνικού Σχολείου Θεσσαλονίκης και πρώην πρόεδρος στο Σύλλογο Ειδικού Εργαστηριακού Προσωπικού ΠΑΜΑΚ και σήμερα μέλος του ΔΣ.
 12. Ουραϊλίδου Αλκμήνη: φοιτήτρια στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ.
 13. Παπαγεωργίου Γιώτα: συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Χορτιάτη.
 14. Παπαδόπουλος Αλέξης: Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Υπολογιστών, Εργαζόμενος στο ΕΚΕΤΑ/ΙΠΤΗΛ, υποψήφιος Διδάκτορας ΑΠΘ και μέλος του ΔΣ του Σωματείου Εργαζόμενων στις Τηλεπικοινωνίες Πληροφορική.
 15. Ρηγόπουλος Γιώργος: συνταξιούχος, μέλος της Αριστερής Συσπείρωσης. Πρόεδρος της Κίνησης Πολιτών Χορτιάτη.
 16. Σαλιάρας Γιώργος: οικοδόμος.

Οι Κοινοτικοί Σύμβουλοι της ΔΚ Φιλύρου είναι:

 1. Γερασιμίδης Ανέστης: Συνταξιούχος
 2. Γρηγοριάδου Ελπίδα: Άνεργη
 3. Κουρουκερέζη Χρυσούλα: Άνεργη
 4. Μούλτος Σεραφείμ: Ιδιωτικός Υπάλληλος
 5. Ράδας Αθανάσιος: Δημόσιος Υπάλληλος
Προηγούμενο Σχετικά με την προετοιμασία του Δήμου για την αντιμετώπιση έντονων καιρικών φαινομένων και πλημμυρών.

Ενημερωθείτε

Οδυσσέας Μαάιτα

Υποψήφιος Δήμαρχος

2024 © Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη