Συνάντηση με ομάδα παρέμβασης πολιτών του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη για τη θωράκιση από ακραία φαινόμενα

Συνάντηση με ομάδα παρέμβασης πολιτών του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη για τη θωράκιση από ακραία φαινόμενα

Συνάντηση του Οδυσσέα Μαάιτα, υποψήφιου Δημάρχου Πυλαίας Χορτιάτη με την ομάδα παρέμβασης πολιτών του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη για τη θωράκιση από ακραία φαινόμενα

 

Χθες, Πέμπτη 14/9/2023, ο υποψήφιος Δήμαρχος Πυλαίας Χορτιάτη Οδυσσέας Μαάιτα συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της ομάδας παρέμβασης πολιτών του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη για τη θωράκιση από ακραία φαινόμενα.

Στη συνάντηση ο Οδυσσέας Μαάιτα ενημερώθηκε για τις θέσεις της ομάδας και τους προβληματισμούς της σε σχέση με τα ζητήματα και τις ελλείψεις στη πυροπροστασία και την αντιπλημμυρική θωράκιση της περιοχής, αλλά και τις συγκεκριμένες προτάσεις σε σχέση με τα ζητήματα της πρόληψης και προστασίας από τις πυρκαγιές.

Από την πλευρά του ο Οδυσσέας Μαάιτα ανέδειξε την ανάγκη να δοθεί προτεραιότητα στα ζητήματα της πυροπροστασίας και της αντιπλημμυρικής θωράκισης τόσο στο επίπεδο του Δήμου όσο και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, την μικρή χρηματοδότηση που δίνεται στο Δήμο για την πυροπροστασία και τις ελάχιστες παρεμβάσεις που γίνονται για αντιπλημμυρικά έργα ενώ τόνισε την, επί της ουσίας, απουσία θέσεων από τους υπόλοιπους υποψήφιους στο θέμα της πυροπροστασίας.

Περιέγραψε τις παρεμβάσεις που έγιναν από τους Δημοτικούς Συμβούλους της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη όλα τα προηγούμενα χρόνια με πολλές ερωτήσεις, τοποθετήσεις και ανακοινώσεις και παρουσίασε τις θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για την πυροπροστασία. Πιο  συγκεκριμένα την ανάγκη διεκδίκησης:

  • Να εξασφαλιστεί έκτακτη χρηματοδότηση μέσω του κρατικού προϋπολογισμού για τη διαχείριση και προστασία των δασών σε όλους τους εμπλεκόμενους κρατικούς φορείς και Ο.Τ.Α.
  • Να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες της Δασικής Υπηρεσίας και της Πυροσβεστικής με μόνιμο προσωπικό.
  • Να καταργηθεί η αντιεπιστημονική διάσπαση της ενιαίας διαχείρισης των δασών, που ισχύει από το 1998 και διαχωρίζει την πρόληψη από την καταστολή της πυρκαγιάς.
  • Να ενισχυθεί και να ανανεωθεί ο κρατικός εναέριος στόλος αεροπυρόσβεσης και διάσωσης.
  • Να γίνει σχεδιασμός των απαραίτητων δασοτεχνικών – αντιδιαβρωτικών – αντιπλημμυρικών έργων και να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες πιστώσεις, στο πλαίσιο της συνολικής διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων και των ορεινών – ημιορεινών περιοχών.
  • Να γίνουν προσλήψεις για μόνιμες θέσεις, με πλήρη επιχειρησιακή αξιοποίηση και πλήρη εργασιακά δικαιώματα, και να καταργηθεί το αντιλαϊκό – αντεργατικό καθεστώς της εποχικής εργασίας.
  • Δημιουργίας μιας κεντρικής πυροσβεστικής υπηρεσίας Α ́ Τάξης με έδρατο Δήμο της Θέρμης, συνεπικουρούμενης από δύο πυροσβεστικούς σταθμούςτουλάχιστον Γ ́ τάξης με έδρα τη Νέα Μηχανιώνα και το Πανόραμα.

Ο Οδυσσέας Μαάιτα τόνισε την συμφωνία του με τις θέσεις της ομάδας για την ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα μέσα στην περίμετρο των οικισμών όπως περιμετρικές  ζώνες πυροπροστασίας, αρτηρίες πρόσβασης πυρόσβεσης και διαφυγής των κατοίκων, την τοποθέτηση πυροσβεστικών υδροστομίων μέσα στον αστικό ιστό, την ανάγκη σταθερού και προληπτικού καθαρισμού του δάσους, την ανάγκη πρόσληψης του αναγκαίου εξειδικευμένου προσωπικού.

Τέλος κάλεσε την ομάδα σε συνεργασία με τους συλλόγους, τα σωματεία και τους μαζικούς φορείς που δρουν στην περιοχή του Δήμου να προχωρήσουν σε συντονισμό και δράσεις που θα κινητοποιήσουν το λαό και απαιτήσουν την άμεση εφαρμογή μέτρων πυροπροστασίας και αντιπλημμυρικών έργων.

Προηγούμενο ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Διαμαρτυρία των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις

Ενημερωθείτε

Οδυσσέας Μαάιτα

Υποψήφιος Δήμαρχος

2024 © Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη