Οδυσσέας Μαάιτα

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, Οδυσσέας Μαάιτα, γεννήθηκε το 1978 στο Πανόραμα.

Είναι Διδάκτορας του τμήματος Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με αντικείμενο την «μη γραμμική δυναμική» και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος ειδίκευσης στην «Υπολογιστική Φυσική».

Σήμερα είναι συμβασιούχος διδάσκοντας στο τμήμα φυσικής του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας ενώ στο παρελθόν έχει διδάξει ως συμβασιούχος καθηγητής σε διάφορα πανεπιστημιακά τμήματα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας  και του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Εργασίες του έχουν δημοσιευθεί σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος συντακτικής επιτροπής σε δύο διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Είναι μέλος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών, της Ευρωπαϊκής Ένωσης Μηχανικής και της Εταιρείας Φιλοσοφίας της Φυσικής. Έχει εκδώσει ένα επιστημονικό βιβλίο για παιδιά ενώ έχει δύο ακόμα βιβλία υπό δημοσίευση.

Από το 2007 είναι εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Πανοράματος και έπειτα στον δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης. Στη διάρκεια της θητείας του υπήρξε μέλος ΔΣ διάφορων ΝΠΔΔ όπως το Αθλητικό Κέντρο Πανοράματος, ο παιδικός σταθμός Πανοράματος. Σήμερα είναι μέλος ΔΣ στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Αλληλεγγύης και Παιδείας (ΚΕΚΠΑΠ) του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη. Υπήρξε επίσης μέλος της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

Συμμετέχει ενεργά στο γονεϊκό κίνημα, είναι πρόεδρος του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων του 1ου δημοτικού σχολείου Πανοράματος και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων Πυλαίας-Χορτιάτη.

Είναι μέλος του Γραφείου Περιοχής Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

Είναι παντρεμένος και έχει τρία παιδιά.

Ενημερωθείτε

Οδυσσέας Μαάιτα

Υποψήφιος Δήμαρχος

2024 © Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη