ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Διαμαρτυρία των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ – Διαμαρτυρία των εργαζομένων ενάντια στις απολύσεις

Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Παπανικολάου» πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου, με απόφαση του ΔΣ του Σωματείου εργαζομένων.

Η κινητοποίηση έγινε ενάντια στην πρόθεση της διοίκησης του νοσοκομείου να απολύσει τους 12 εργαζόμενους με Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου (ΣΟΧ) στην υπηρεσία φύλαξης, αναθέτοντας παράλληλα τις υπηρεσίες αυτές σε εργολαβική εταιρεία ιδιωτικών συμφερόντων.

Από τους εκπροσώπους των εργαζομένων εκφράστηκε η αντίθεση με την επικείμενη απόλυση των εργαζομένων, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι απαραίτητοι για την λειτουργία του νοσοκομείου. Τόνισαν ότι δεν θα αφήσουν κανένα εργαζόμενο να χάσει την δουλειά του.

Από την Διοίκηση φάνηκε η πρόθεση να συνεχίσουν στην ίδια κατεύθυνση με την υπογραφή της σύμβασης με τον εργολάβο, αφήνοντας στο δρόμο τους 12 εργαζόμενους.

Τις επόμενες μέρες θα αποφασισθούν τα επόμενα βήματα κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων.

Στην διαμαρτυρία παραβρέθηκε ο δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας – Χορτιάτη της «Λαϊκής Συσπείρωσης», και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη, Οδυσσέας Μαάιτα, για να στηρίξει την κινητοποίηση και να δηλώσει την συμπαράσταση στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και την ανάγκη για μόνιμη και σταθερή δουλειά και πραγματική ενίσχυση των δημοσίων νοσοκομείων.

 

Προηγούμενο Στις εκλογές στις 8 Οκτωβρίου έχουμε μια ευκαιρία. Να ενισχυθούν σημαντικά τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης παντού!

Ενημερωθείτε

Οδυσσέας Μαάιτα

Υποψήφιος Δήμαρχος

2024 © Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη