Να μην εξαιρεθεί η ανέγερση κατοικίας από την ΠΕ 15

Να μην εξαιρεθεί η ανέγερση κατοικίας από την ΠΕ 15

 

1/11/2023

 

Ερώτηση

Προς: Δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη

 

Θέμα: Να μην εξαιρεθεί η ανέγερση κατοικίας από την ΠΕ 15

Στις 01/09/2023 ανακοινώθηκε από την Πολεοδομία του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη το σχέδιο Πολεοδόμησης της ΠΕ 15, από την Περιφερειακή Τάφρο μέχρι τον κόμβο ΙΚΕΑ και από την Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής μέχρι την θάλασσα, που εξαιρεί την ανέγερση κατοικίας και επιτρέπει μόνο εμπορικές χρήσεις, τουρισμό και αναψυχή.

Με το νέο Πολεοδομικό Σχέδιο εξαιρεί από τις Επιτρεπόμενες  Χρήσεις την Κατοικία, που προβλεπόταν κατά 25% στο ΓΠΣ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ.(ΦΕΚ 123 ΑΑΠ/09-06-2017) / και είχε αναφερθεί στην συζήτηση του Δημοτικού Συμβουλίου πως θα ισχύσει.

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια των περισσότερων μόνιμων κατοίκων που διαμένουν στην περιοχή τουλάχιστον 50 έως 70 χρόνια, που στην ουσία ξεσπιτώνονται από την περιοχή και την γειτονιά τους, αφού δεν τους επιτρέπεται πλέον η ανοικοδόμηση σύγχρονων κατοικιών στην θέση των παλιών υφισταμένων και καθορίζει ελάχιστη αρτιότητα  τα 400 τ.μ. και 500 τ.μ., όταν υπάρχουν οικόπεδα 200 τ.μ.

Στην ουσία η Διοίκηση  του δήμου δεν έδειξε κανένα ενδιαφέρον για την τύχη των μόνιμων κατοίκων και μικροϊδιοκτητών, αφού απαξιώνει τις ιδιοκτησίες τους, και συντάχτηκε με τα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα για την «ανάπτυξη» της περιοχής της Π.Ε. 15.

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την  διασφάλιση της  κατοικίας για όλους, με σύγχρονες προδιαγραφές, σε συνδυασμό με την αναμόρφωση των πόλεων και των γειτονιών μας, με υποδομές γρήγορης και ασφαλούς μεταφοράς, προστασίας από πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμούς και με την διασφάλιση απαραίτητων πνευμόνων πρασίνου, σε συνδυασμό με ζώνες αθλητισμού, πολιτισμού και ψυχαγωγίας.

 

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Μάαϊτα Τζαμάλ-Οδυσσέας
Μόττας Νίκος
Σαριδάκης Γιάννης

Προηγούμενο Ανακοίνωση για τον α’ γύρο των Δημοτικών και Περιφερειακών εκλογών – ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Ενημερωθείτε

Οδυσσέας Μαάιτα

Υποψήφιος Δήμαρχος

2024 © Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη