ΘΕΜΑ: ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ

ΘΕΜΑ: ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ

ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ.          

Προς τον:
Αντιδήμαρχο  Καθαριότητας-Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης των Δημοτικών Ενοτήτων Πανοράματος και Πυλαίας, κ. Καρτάλη Ιωάννη.

10/3/2016

Κύριε Αντιδήμαρχε,

η παραλία της  Πυλαίας, όπως γνωρίζει ο καθένας, από το ρέμα της Θέρμης μέχρι την περιφερειακή τάφρο παρουσιάζει μια εικόνα διαχρονικής εγκατάλειψης.

Δεκαετίες τώρα δεν έχει καθαριστεί ποτέ, με αποτέλεσμα η συσσώρευση των σκουπιδιών που εναποτίθενται από την θάλασσα, η παρουσία των ναυπηγείων, η εναπόθεση μπαζών και επιχωμάτωση της σε ορισμένα σημεία να έχει υποβαθμίσει και να αλλοιώσει το περιβάλλον, πέρα της “οπτικής” ρύπανσης.

Το ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής αλλά και της Πυλαίας για τη παραλία είναι διαρκές, η ανταπόκριση του Δήμου τώρα, αλλά και του πρώην Δήμου Πυλαίας, είναι από ελάχιστη έως μηδαμινή, παραπέμποντας το όλο θέμα σε μια μελλοντική “ανάπλαση του παραλιακού μετώπου”.

Σε έγγραφο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ΑΠ 30/2512/10-6-2003 με θέμα “Καθαρισμός Παραλίας  Πυλαίας” αναφέρει ότι “Αρμόδιος για την καθαριότητα και την ανάπλαση της περιοχής είναι ο Δήμος Πυλαίας”.

Να μας γνωρίσετε:
·     Υπάρχει υποχρέωση καθαρισμού της παραλίας από τον Δήμο, και αν υπάρχει, θα προχωρήσετε στον καθαρισμό της;
·       Για το καθεστώς λειτουργίας των ναυπηγείων έχει αρμοδιότητα ο Δήμος, π.χ έλεγχο για την καθαριότητα, για την πρόσβαση και διάνοιξη της παραλίας κ.α.
·       Έχει γίνει οριοθέτηση του αιγιαλού για αποφυγή καταπατητών;
·    Για την λειτουργία του ναυτικού ομίλου δίπλα στον ανισόπεδο προς ΙΚΕΑ

έχει αρμοδιότητα ο Δήμος;

Συνημμένο: ΑΠ 30/2512/10-6-2003.

Με τιμή,
Ο δημοτικός Σύμβουλος,

Σαριδάκης Γιάννης.

Προηγούμενο ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΣΤΗΝ Δ.Ε. ΠΥΛΑΙΑΣ

Ενημερωθείτε

Οδυσσέας Μαάιτα

Υποψήφιος Δήμαρχος

2024 © Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη