Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη στις 2/1/2024

Η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη στις 2/1/2024

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη εύχεται Δημιουργικό, Αγωνιστικό και Ειρηνικό  2024.

Με βάση τα αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου 2023, το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Πυλαίας Χορτιάτη εξέλεξε τρεις Δημοτικούς Συμβούλους οι οποίοι είναι: ο Κυριάκος Αλεπλιώτης, ο Σωτήρης Βαρελάς και ο Οδυσσέας Μαάιτα. Εξέλεξε επίσης και τρεις τοπικούς συμβούλους. Στην Κοινότητα Πυλαίας την Βαγγελιώ Κουλιακιώτη, στην Κοινότητα Πανοράματος την Κική Μωυσιάδου και στην Κοινότητα Χορτιάτη την Ειρήνη Γιαννούδη.

Την Τρίτη 02/01/2024 συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Πυλαίας-Χορτιάτη για την εκλογή Προεδρείου και Δημοτικής Επιτροπής.

Στην τοποθέτηση του ο Οδυσσέας Μαάιτα, επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πυλαίας Χορτιάτη ανέδειξε τον ρόλο που παίζουν σήμερα οι δήμοι ως το τμήμα του κράτους που καλείται σε τοπικό επίπεδο να υλοποιήσει τις κατευθύνσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, να εφαρμόσει δηλαδή σε τοπικό επίπεδο την πολιτική που δίνει πολλά στους επιχειρηματικούς ομίλους μέσω εργολαβιών, προγραμμάτων κλπ ενώ φορτώνει όλο και περισσότερα βάρη στο λαό μέσω της φορομπηχτικής πολιτικής.

Τόνισε επίσης ότι οι εκλεγμένοι Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης Πυλαίας-Χορτιάτη θα συνεχίσουν να ασκούν ουσιαστική και μαχητική αντιπολίτευση μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, καταθέτοντας ερωτήσεις στη Δημοτική Αρχή, μεταφέροντας τα προβλήματα και τις διεκδικήσεις του λαού της περιοχής στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά και έξω από αυτό ενημερώνοντας τους κατοίκους του Δήμου μας για τα δρώμενα του Δήμου , αλλά και πρωτοστατώντας στην οργάνωση της πάλης  για την διεκδίκηση όλων των σύγχρονων αναγκών και επίλυση καθημερινών προβλημάτων.

Σχετικά με την εκλογή του Προεδρείου οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης ψήφισαν λευκό τονίζοντας ότι το προεδρείο καθορίζεται με βάση τον νόμο και αποτελείται από τους εκπροσώπους των τριών πρώτων παρατάξεων με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών και άρα την ευθύνη για τα πρόσωπα που το απαρτίζουν την έχουν οι παρατάξεις που τους προτείνουν.

Κατά τη διαδικασία εκλογής της Δημοτικής Επιτροπής η αντιπολίτευση έπρεπε να εκλέξει τρία μέλη. Ο Οδυσσέας Μαάιτα κάλεσε τις υπόλοιπες παρατάξεις της αντιπολίτευσης να συμφωνήσουν ότι κάθε δημοτική παράταξη θα εκλέξει από 1 τακτικό και 1 αναπληρωματικό μέλος στη Δημοτική Επιτροπή, ώστε όλες οι παρατάξεις να εκφραστούν και σε αυτό το όργανο. Η πρόταση αυτή έγινε αποδεκτή. Στη θέση του τακτικού μέλος της επιτροπής εκλέχθηκε ο Οδυσσέας Μαάιτα και στη θέση του αναπληρωματικού μέλους ο Κυριάκος Αλεπλιώτης.

Προηγούμενο Να μην εξαιρεθεί η ανέγερση κατοικίας από την ΠΕ 15

Ενημερωθείτε

Οδυσσέας Μαάιτα

Υποψήφιος Δήμαρχος

2024 © Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη