Η εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου για τις εκλογές του Μάη

Η εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου για τις εκλογές του Μάη

Με επιτυχία και σε κλίμα αισιοδοξίας έλαβε χώρα η εκδήλωση παρουσίασης του ψηφοδελτίου της «Λαϊκής Συσπείρωσης Πυλαίας-Χορτιάτη» το πρωϊ της Κυριακής. Στη γεμάτη από κόσμο αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Πανοράματος, υποψήφιοι, φίλοι και ψηφοφόροι της Λαϊκής Συσπείρωσης επιβεβαίωσαν την αγωνιστική τους διάθεση εν’ όψει των δημοτικών-περιφερειακών εκλογών του Μάη. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε το μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφια ευρωβουλευτής Θεανώ Καπέτη, ενώ χαιρετισμούς απηύθυναν ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Θόδωρος Ιγνατιάδης και ο υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Οδυσσέας Μααϊτα. 

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του, ο Ο.Μααϊτα αναφέρθηκε στην προσπάθεια των άλλων δημοτικών παρατάξεων «να αποσυνδέσουν τις τοπικές εκλογές από την εφαρμοζόμενη πολιτική, προσπαθώντας να κρύψουν την πολιτική τους, να διαχωρίσουν σε τοπικά και γενικά προβλήματα, σε πολιτικά και αυτοδιοικητικά ζητήματα». Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» έκανε αναφορά στην ουσιαστική ταύτιση της διοίκησης του δημάρχου Ι.Καϊτεζίδη με την πολιτική της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και της ΕΕ σε τομείς όπως η Παιδεία και η Υγεία, σημειώνοντας πως η δημοτική αρχή «έβαλε και αυτή το λιθαράκι της στη μείωση των μισθών, στη δουλειά ορισμένου χρόνου χωρίς δικαιώματα, συνέβαλε και αυτή στο να οδηγηθεί ο λαός στη φτώχεια». Παράδειγμα αυτού αποτελούν οι «προσλήψεις έκτακτου προσωπικού με συμβάσεις 2, 5 και 8 μηνών για διάφορες ειδικότητες που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του δήμου» αλλά και «η ιδιωτικοποίηση στη σάρωση-καθαριότητα, με συνέπεια οι 60 εργαζόμενοι να δουλεύουν για 250 ευρώ το μήνα».

Για την κοινωνική πολιτική του δήμου ο υποψήφιος Δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση ανέφερε πως «παρά τα παχιά λόγια για κοινωνική πολιτική και στήριξη των φτωχών, η διοίκηση του δήμου δεν έκανε τίποτα για την ουσιαστική στήριξη του λαού που σήμερα περνάει δύσκολες ώρες. Αντίθετα τον φόρτωσε με μια σειρά από χαράτσια και φόρους, ενώ καταψήφισε με διάφορα προσχήματα την πρόταση των εκλεγμένων δημοτικών συμβούλων με την Λαϊκή Συσπείρωση για κατάργηση των ανταποδοτικών τελών για τους ανέργους». Την ίδια στιγμή, όπως ανέφερε ο Οδ. Μααϊτα, «η κοινωνική πολιτική της διοίκησης του δήμου συνδέθηκε με την ανταποδοτικότητα. Δηλαδή, να πληρώνεις για κάθε παροχή που σου δίνει ο δήμος. Ο  λαός όμως, όλα αυτά τα έχει πληρώσει πολλές φορές μέσα από την φορολογία εισοδήματος, από το ΦΠΑ, από τα χαράτσια κ.α.. Έτσι μια σειρά από πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες είναι επί πληρωμή»

Αναφερόμενος στις παρατάξεις των κ. Νυφούδη (ΠΑΣΟΚ) και κ. Αντωνούδη (ΣΥΡΙΖΑ), ο υποψήφιος δήμαρχος με τη Λαϊκή Συσπείρωση σημείωσε την στρατηγική τους ταύτιση με την πολιτική του δημάρχου, παρά τις επιμέρους προσχηματικές διαφορές και διαφωνίες που εκφράζουν. «Από την πρώτη στιγμή», τόνισε ο Οδ. Μααϊτα, «η παράταξη του κ. Νυφούδη, που στηρίχθηκε από το ΠΑΣΟΚ, έδειξε ότι έχει την ίδια στρατηγική στόχευση με αυτή του δημάρχου κ. Καϊτεζίδη, δηλαδή, την προώθηση όλων των μέτρων, εμπορευματοποίηση όλων των παροχών του δήμου, ανταποδοτικότητα κλπ»

«Χαρακτηριστική για την στάση της παράταξης του κ.Νυφούδη», πρόσθεσε, «είναι η πρόταση του να μοιράζονται τρόφιμα που έχουν λήξει σ’ αυτούς που τα έχουν ανάγκη!!! Με αυτόν τον τρόπο, κατά τον κ. Νυφούδη, ο δήμος θα βοηθήσει τους φτωχούς».

Για τον κ.Αντωνούδη και την παράταξη του, που στηρίζεται απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, ο υποψήφιος δήμαρχος Οδ. Μααϊτα σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Αρκετές φορές η παράταξη του κ. Αντωνούδη που στηρίχθηκε από το ΣΥΡΙΖΑ, στήριξε αντιδραστικές θέσεις με διάφορα προσχήματα όπως το περιβάλλον, την καταπολέμηση της ανεργίας ή την σωστή λειτουργία του δήμου». Σε μια σειρά από ζητήματα, η παράταξη του κ. Αντωνούδη «δεν στάθηκε στο πλευρό του λαού, αντίθετα στήριξε επιλογές που επιβαρύνουν τη θέση του, δεν οργάνωσε το λαό αλλά έμεινε σε μια λογική μηδενισμού με προτάσεις «εναλλακτικού» τύπου που δεν αλλάζουν τίποτα από την εφαρμοζόμενη πολιτική του δήμου».

Τόσο ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Θεσ/νικης Θ.Ιγνατιάδης όσο και ο υποψήφιος δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Οδ. Μααϊτα κάλεσαν το λαό της περιοχής να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει το ΚΚΕ σε δήμο και περιφέρεια ώστε να εκλεγούν αγωνιστές που θα αντιπαλεύουν και θα αντιπολιτεύονται την αντιλαϊκή πολιτική και τα μέτρα των κυβερνήσεων και της ΕΕ.  Που θα αγωνίζονται για την προστασία των ανέργων και των φτωχών οικογενειών, που θα πρωτοστατούν για να απαλλαγούν οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί επαγγελματοβιοτέχνες, έμποροι και αγρότες από φόρους και δάνεια που τους πνίγουν, που θα στηρίζουν την πάλη για σταθερή εργασία για όλους και όχι την επέκταση της προσωρινής ελαστικής δουλειάς με μισθούς πείνας, τις απολύσεις και τις ιδιωτικοποιήσεις, που θα αγωνίζονται για δημόσια δωρεάν παιδεία, δημόσιες φτηνές συγκοινωνίες, για δωρεάν σύγχρονες παροχές υγείας, για δωρεάν και ασφαλές φάρμακο.  

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη, χωρίς να έχει κλείσει τη διαδικασία συμπλήρωσης του ψηφοδελτίου, έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων για το Δήμο. Στο ψηφοδέλτιο για το δημοτικό συμβούλιο το 41.5% αποτελούν γυναίκες ενώ ο μέσος όρος ηλικίας είναι 44 χρόνια. Ανάμεσα στους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης που ανακοινώθηκαν περιλαμβάνονται 15 εργάτο-υπάλληλοι,  5 αυτοαπασχολούμενοι, 9 Επιστήμονες, 4 άνεργοι, 5 συνταξιούχοι και 3 φοιτητές.

Συγκεκριμένα:

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΥΛΑΙΑΣ:

ΑΛΙΠΛΙΩΤΟΥ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ, Αυτοαπασχολούμενη. Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Πυλαίας. 
ΑΝΤΩΝΟΓΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, Εργάζεται ως Αγρονόμος-Τοπογράφος-Μηχανικός.
ΓΚΟΥΝΤΟΥΛΑ  ΑΡΓΥΡΩ,  Συνταξιούχος. Τέως υπάλληλος-Γραμματέας Δημοτικού Συμβουλίου  Δήμου Πυλαίας και  μέλος Δ.Σ. Συλλόγου Εργαζομένων  ΟΤΑ  Ν. Θεσ/νίκης.
ΔΗΜΑΚΗΣ  ΕΥΘΥΜΗΣ,  Γεωλόγος-Σεισμολόγος, Μέλος του Δ.Σ. του ΓΕΩΤΕΕ και Μέλος της Ε.Π. Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
ΔΗΜΟΥΛΑΣ ΖΗΣΗΣ, Υπάλληλος Ιατρικός Επισκέπτης, Συνδικαλιστής στον χώρο των ιατρικών επισκεπτών.
ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Συνταξιούχος
ΚΟΥΛΑΚΙΩΤΗΣ ΒΑΪΟΣ, Ιδιωτικός υπάλληλος.
ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣ ΗΛΙΑΣ, Φοιτητής της Θεολογικής Σχολής του ΑΠΘ, με ενεργό δράση στο  φοιτητικό και συνδικαλιστικό κίνημα.
ΝΤΑΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ, Ηλεκτρολόγος Εσωτερικών Εγκαταστάσεων. Μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας  Ομοσπονδίας Σωματείων Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων(ΠΟΣΕΗ), μέλος του ΔΣ του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης και αντιπρόσωπος της Τοπικής Ομοσπονδίας Βιοτεχνών-Σωματείων Θεσσαλονίκης (ΟΒΣΘ)
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ, Αυτοαπασχολούμενος.
ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΕΥΧΑΡΙΣ, Ψυχολόγος. Εργάζεται στο ΚΕΔΔΥ Χαλκιδικής
ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΪΔΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ, Γιατρός εργασίας.
ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ,  Εργάζεται ως εκπαιδευτικός σε φροντιστήρια Μ.Ε. Πρόεδρος του Συλλόγου εργαζομένων στα φροντιστήρια (ΣΕΦΙΕ) 
ΣΑΡΙΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, Υπάλληλος ΙΚΑ, συνδικαλιστής, Τοπικός Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Πυλαίας, Πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου των κατοίκων της Κάτω Πυλαίας. 
ΣΑΦΟΥΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ, Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός ΑΠΘ, πτυχιούχος Μαθηματικός ΑΠΘ και  Διδάκτορας του τμ. Πολιτικών Μηχανικών ΑΠΘ, Υπάλληλος τηςΕθνικής Τράπεζας.
ΤΑΤΣΙΟΥΛΗ ΑΡΧΟΝΤΙΑ, Υπάλληλος ΔΕΗ. Πολύτεκνη.
ΤΖΑΜΠΑΖΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ,  Υπάλληλος ΟΑΣΘ, μέλος ΕΚΘ.
ΦΙΛΙΠΠΙΔΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ, Φαρμακοποιός.
ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός. Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Πυλαίας.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΑΝΟΡΑΜΑΤΟΣ:

ΒΕΡΓΙΔΗΣ ΒΕΡΓΟΣ, Αυτοαπασχολούμενος, δημοτικός σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη.
ΒΛΑΧΟΥΔΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ, Εμποροϋπάλληλος, στέλεχος στην Καρφούρ.
ΚΑΜΠΟΥΡΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΣ, Εργάτης.
ΚΙΟΥΜΟΥΣΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ, Αυτοαπασχολούμενος, Οπτικός.
ΚΟΥΣΟΠΟΥΛΟΥ ΝΙΚΟΛΕΤΑ, Γιατρός Γαστρεντερολόγος.
ΜΟΤΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΣ, Υποψήφιος Διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
ΜΠΕΤΑΣ ΝΙΚΟΣ, Υπαλληλος στο Κτηματολόγιο, Λογιστής.
ΟΛΑΝΔΕΖΟΥ ΛΙΑ, Υπάλληλος στο ΑΠΘ. Βιβλιοθηκονόμος.
ΝΤΑΓΚΟΥΝΑΚΗ ΑΡΓΥΡΩ, Νοσηλεύτρια.
ΣΑΚΚΑ ΔΕΣΠΟΙΝΑ, Καθηγήτρια στο παιδαγωγικό τμήμα του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου.
ΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΑ, Καθηγήτρια δευτεροβάθμιας.
ΤΣΙΟΥΡΔΑ ΒΑΓΙΑ, Άνεργη, γυμνάστρια.

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΧΟΡΤΙΑΤΗ:

ΑΓΑΠΗΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ, Συνταξιούχος
ΒΑΡΕΛΑΣ ΣΩΤΗΡΗΣ, Δάσκαλος, μέλος του Δ.Σ. του Διδασκαλικού συλλόγου Υπαίθρου.
ΒΟΥΤΑΚΟΣ ΝΙΚΟΣ, Ηχολήπτης, μέλος Δ.Σ. ΕΤΕΡΜΘ.
ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΑΡΑΝΤΗΣ, Φοιτητής.
ΓΙΑΝΝΟΥΔΗ ΕΙΡΗΝΗ, Άνεργη, Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Πυλαίας-Χορτιάτη
ΗΛΙΟΥ ΚΩΣΤΑΣ, Εργάτης, μέλος της διοίκησης του ΕΚΘ και της γραμματείας Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ.
ΚΥΡΚΙΜΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, Άνεργος, Δημοτικός Σύμβουλος Πυλαίας-Χορτιάτη
ΜΟΥΛΤΟΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ, Άνεργος, μέλος του Δ.Σ. κλαδικού καθαριστριών και φυλάκων.
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ-ΚΑΝΑΡΑ ΓΙΩΤΑ, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός, Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Χορτιάτη.
ΠΟΛΩΝΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ, καθηγητής δευτεροβάθμιας.

Ενημερωθείτε

Οδυσσέας Μαάιτα

Υποψήφιος Δήμαρχος

2024 © Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη