Ερώτηση για το πρόβλημα που έχει προκύψει στο 2ο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πυλαίας μετά την εμφάνιση τρωκτικών

Ερώτηση για το πρόβλημα που έχει προκύψει στο 2ο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πυλαίας μετά την εμφάνιση τρωκτικών

Πέμπτη, 18/1/2018.

Προς την Αντιδήμαρχο Απασχόλησης, Κοινωνικής Προστασίας, Υγείας & Παιδείας, κ. Γιαννούδη Ελένη.

Κοινοποίηση: Δήμαρχο Πυλαίας Χορτιάτη, κ. Καϊτεζίδη Ι.

Κα. Αντιδήμαρχε,

τον Νοέμβριο του 2017 και μετά από έρευνα λόγω της έντονης δυσοσμίας στους χώρους του σχολείου εντοπίστηκαν ένα νεκρό ποντίκι στην ψευδοροφή της εκπαιδευτικής κουζίνας και περιττώματα, ακαθαρσίες και σκουπίδια σε όλη την έκταση των ψευδοροφών του 2ου Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Πυλαίας (στις τάξεις και στις τουαλέτες).

Παρά τις προσπάθειες αποκατάστασης (απολύμανση, καθαρισμός κλπ…) το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί. Αντίθετα στις Στις 9 και 10-1-2018 εμφανίστηκαν νέα περιττώματα ποντικιών στους χώρους του σχολείου (σε ντουλάπι της εκπαιδευτικής κουζίνας και στις τουαλέτες καθηγητών, καθώς και στις τουαλέτες αγοριών). Το ίδιο επαναλείφθηκε στις 17-1-2018 στις τουαλέτες των αγοριών.

Επίσης, με πρωτοβουλία του συλλόγου καθηγητών προχώρησαν σε έλεγχο λεπτοσπείρωσης από όπου και βρέθηκαν τουλάχιστον τέσσερα θετικά δείγματα. Για τα αποτελέσματα αυτά ενημερώθηκε με έγγραφό των εκπαιδευτικών τόσο ο Δήμος Πυλαίας όσο και η Δ/νση Δ/θμιας Εκ/σης, αλλά και το ΚΕΕΛΠΝΟ.

​Το πρόβλημα είναι σοβαρό, λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαιτερότητες του συγκεκριμένου σχολείου. Αφορά την υγεία των παιδιών, των εκπαιδευτικών και του βοηθητικού προσωπικού και χρειάζεται άμεση και επιτακτική επίλυση.

Το πρόβλημα δεν μπορεί να λυθεί μόνο με απολύμανση και καθαρισμό αφού το κτήριο βρίσκεται περιτριγυρισμένο από αποθήκες και χώρους που μπορούν εύκολα να γίνουν εστίες για ποντίκια.

​Είναι ανάγκη να δοθεί άμεσα οριστική λύση στο πρόβλημα με την εξασφάλιση όλων εκείνων των συνθηκών στις οποίες θα μπορεί να λειτουργήσει η συγκεκριμένη δομή.

Ρωτάμε:

1. Τι μέτρα πήρε ο Δήμος για την διασφάλιση των συνθηκών υγείας για τους μαθητές και το προσωπικό που στεγάζονται σήμερα στο συγκεκριμένο κτήριο;

2. Τι μέτρα πήρε ο Δήμος ώστε να μπορεί να λειτουργήσει με ασφάλεια η συγκεκριμένη εκπαιδευτική δομή;

3. Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα επίλυσης του προβλήματος;

Με τιμή,

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
Μαάιτα Τζαμάλ- Οδυσσέας,
Μόττας Νικόλαος,
​Σαριδάκης Ιωάννης.

Προηγούμενο ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΣΧΗΜΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Ενημερωθείτε

Οδυσσέας Μαάιτα

Υποψήφιος Δήμαρχος

2024 © Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη