ΕΡΩΤΗΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΆΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΆΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΆΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

Θέμα: Άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της Υγείας στα σχολεία

Προς: Δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη

Κύριε Δήμαρχε,

Αγνοώντας επιδεικτικά τα αιτήματα της εκπαιδευτικής κοινότητας, των γονέων και των μαθητών, η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στο άνοιγμα των σχολείων χωρίς κανένα επιπλέον μέτρο. Με αυτόν τον τρόπο μετατρέπει τα σχολεία σε εστίες υπερμετάδοσης του ιού, μεταφέροντας την ευθύνη για την προστασία από την πανδημία στους ίδιους τους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς.

Είναι άκρως προκλητική η στάση της κυβέρνησης που δυο χρόνια τώρα αρνείται να υλοποιήσει τα αιτήματα γονέων για αραίωση τμήματων, την ίδια στιγμή που συνεχίζονται οι παλινωδίες του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με το «πρωτόκολλο υπερμετάδοσης» του ιού που παραμένει στο 50%+1 για να κλείσει ένα τμήμα. Απέναντι στον κίνδυνο της μετάλλαξης «Όμικρον» και της διασποράς του ιού στα σχολεία, η κυβέρνηση και το υπουργείο αντιπαραθέτουν… ένα επιπλέον self test!

Καλούμε την δημοτική αρχή:

Να διεκδικήσει ενεργά από την κυβέρνηση, μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές αραίωση των μαθητών στα τμήματα και όχι συγχωνεύσεις τμημάτων, προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών και όχι για ένα τρίμηνο, προσλήψεις και μονιμοποιήσεις καθαριστριών, ειδικά συνεργεία εμβολιασμού του ΕΟΔΥ μόνο για μαθητές.

Μαζικά, δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ στα σχολεία του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη με ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

Εξασφάλιση από το Δήμο Πυλαίας-Χορτιάτη Κινητής Ομάδας Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ που να σταθμεύει και να διενεργεί εβδομαδιαία μαζικές δειγματοληψίες σε όλες τις δημοτικές ενότητες.

Ερωτάται η δημοτική αρχή:

Τι πρωτοβουλίες σκοπεύει να πάρει προκειμένου να διασφαλίσει τη μέγιστη δυνατή προστασία των μαθητών που φοιτούν στα σχολεία του Δήμου, καθώς και του εκπαιδευτικού προσωπικού που εργάζεται σε αυτά;

Σε τι ενέργειες θα προβεί προκειμένου να διεκδικήσει από την κυβέρνηση επαρκή χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα σχολείων και παιδικών σταθμών;

Με Τιμή,

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Μάαιτα Τζαμάλ-Οδυσσέας
Μόττας Νίκος
Σαριδάκης Γιάννης

Προηγούμενο ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΟΡΟΦΗΣ ΣΤΟ 4ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΥΛΑΙΑΣ

Ενημερωθείτε

Οδυσσέας Μαάιτα

Υποψήφιος Δήμαρχος

2024 © Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη