ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ

Προς τον: Αντιδήμαρχο Καθαριότητας-Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης των Δημοτικών Ενοτήτων Πανοράματος και Πυλαίας, κ. Μπαμπαράτσα Γεώργιο.

31/5/2017.

Κύριε Αντιδήμαρχε,

Το παραλιακό μέτωπο της Πυλαίας μόλις 5 χλμ, από το ρέμα της Θέρμης μέχρι την περιφερειακή τάφρο, παρουσιάζει μια εικόνα διαχρονικής εγκατάλειψης και έντονης περιβαντολλογικής υποβάθμισης και ρύπανσης.

Δεκαετίες τώρα δεν έχει καθαριστεί ποτέ, με αποτέλεσμα η συσσώρευση των σκουπιδιών που εναποτείθενται από την θάλασσα, η παρουσία των ναυπηγείων, η εναπόθεση μπαζών και επιχωμάτωσης της σε ορισμένα σημεία να έχει υποβαθμίσει και να αλλοιώσει το περιβάλλον, πέρα της “οπτικής” ρύπανσης.

Το ενδιαφέρον των κατοίκων της περιοχής αλλά και της Πυλαίας για τη παραλία ενώ είναι διαρκές, η ανταπόκριση του Δήμου τώρα, αλλά και του πρώην Δήμου Πυλαίας, είναι από ελάχιστη έως μηδαμινή, παραπεμποντας το όλο θέμα σε μια μελλοντική “ανάπλαση του παραλιακού μετώπου”.

Σε έγγραφο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ΑΠ 30/2512/10-6-2003 με θέμα “Καθαρισμός Παραλίας Πυλαίας”αναφέρει ότι “Αρμόδιος για την καθαριότητα και την ανάπλαση της περιοχής είναι ο Δήμος Πυλαίας”.

Να μας γνωρίσετε: Υπάρχει υποχρέωση καθαρισμού της παραλίας από τον Δήμο, και αν υπάρχει, θα προχωρήσετε στον καθαρισμό της;

Με τιμή,

Ο δημοτικός Σύμβουλος,
​Σαριδάκης Γιάννης.

Προηγούμενο ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ

Ενημερωθείτε

Οδυσσέας Μαάιτα

Υποψήφιος Δήμαρχος

2024 © Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη