ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Ερώτηση για τις Σχολικές Καθαρίστριες του Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη. 26/4/2016

Προς τον Δήμαρχο κ. Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.

Κύριε Δήμαρχε,

Γι’ ακόμη μια χρονιά απασχολεί έντονα το σοβαρότατο θέμα της καθαριότητας και της υγιεινής στα σχολεία και της επιτακτικής ανάγκης ύπαρξης μόνιμου και επαρκούς προσωπικού.

Οι Καθαριστές και Καθαρίστριες στα σχολεία του δήμου, όπως και σε όλα τα σχολεία της χώρας, για χρόνια ανανέωναν τις συμβάσεις τους, τελώντας κατ’ουσία εργαζόμενοι υπό προθεσμία και σε άθλιο εργασιακό καθεστώς. Σχεδόν πάντα πληρώνονται έναντι και με καθυστέρηση μηνών – και αυτή είναι η κατάσταση και σήμερα. Μόλις που χρειάζεται να επισημάνουμε ότι αυτός ο κόσμος , και κάτω από αυτές τις συνθήκες, σηκώνει με επιτυχία το βάρος του κρίσιμου τομέα της καθαριότητας και της υγιεινής στα σχολεία μια και το όποιο μόνιμο προσωπικό ποτέ δεν επαρκούσε για τις ανάγκες, πολύ δε περισσότερο σήμερα κατόπιν συνταξιοδοτήσεων κλπ. Γι’ αυτούς τους λόγους θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ύπαρξη μόνιμου και επαρκούς προσωπικού σ’ αυτό τον τομέα.

Όμως τώρα το πρόβλημα οξύνεται: τον Ιούνιο του 2016 λήγουν οι συμβάσεις τους. ενώ για το έτος 2016 – 2017, οι συμβάσεις πρόκειται να καταρτίζονται από τους οικείους δήμους. Το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο που διέπει τις προσλήψεις στους Δήμους καθιστά απαγορευτική τη δυνατότητα ανανέωσης των συμβάσεων. Επομένως ήδη από την επόμενη σχολική χρονιά, και εφ’όσον δεν υπάρξει άμεσα κάποια αντίθετη νομοθετική ρύθμιση,   η καθαριότητα των σχολείων θα ανατεθεί είτε σε ιδιώτες εργολάβους είτε σε ΚΟΙΝΣΕΠ.

Εν ‘όψει όλων αυτών απευθύνουμε τα κάτωθι ερωτήματα ώστε να μας ενημερώσετε σε ποιες ενέργειες σκοπεύει να προβεί ο Δήμος ώστε:

Α. να πιέσει την Κυβέρνηση  για την έγκαιρη ανανέωση των συμβάσεων όλων των καθαριστριών στα σχολεία.
Β. να δοθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας των σχολικών μονάδων με τη μονιμοποίηση όλων των καθαριστών/ιών χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Γ. να διασφαλιστεί άμεσα η έγκαιρη μηνιαία πληρωμή τους.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι,
Μαάιτα Τζαμάλ- Οδυσσέας.
Μόττας Νικόλαος.
Σαριδάκης Γιάννης.

Προηγούμενο ΘΕΜΑ: ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΤΗΣ ΠΥΛΑΙΑΣ

Ενημερωθείτε

Οδυσσέας Μαάιτα

Υποψήφιος Δήμαρχος

2024 © Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη