ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ

 

Για άλλη μια χρονιά, το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, που το δημοτικό συμβούλιο κλήθηκε να εγκρίνει στις 16/11/2022 είναι «κομμένο και ραμμένο» στη μοιρολατρική αποδοχή της έλλειψης πόρων και της υποχρηματοδότησης του Δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Δυστυχώς και φέτος το τεχν. πρόγραμμα απέχει πολύ στο να καλύψει βασικές ανάγκες του λαού του Δήμου μας, συμπεριλαμβανομένου του σημαντικού προβλήματος της σχολικής στέγης (Σχολεία πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, παιδικοί-βρεφονηπιακοί σταθμοί) και της έλλειψης χώρων άθλησης, ψυχαγωγίας, πολιτισμού και πρασίνου που είναι εμφανής σε κάποιες δημοτικές ενότητες.

Διαβάζοντας κανείς το τεχνικό πρόγραμμα διαπιστώνει με έκπληξη ότι η χρηματοδότηση έργων απολύτως αναγκαίων, τα οποία η δημοτική αρχή συμπεριέλαβε έπειτα από διαρκείς πιέσεις φορέων της περιοχής, και την πίεση και παραινέσεις των δημοτικών συμβούλων της «Λαϊκής Συσπείρωσης», παραμένει ελλιπέστατη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι για τον προσεισμικό έλεγχο δίδεται το ποσό των 25.000 ευρώ και για προμήθεια εξοπλισμού πυροπροστασίας μόλις 5.000 ευρώ, την ίδια ακριβώς στιγμή που δαπανώνται 24.800 ευρώ για «προμήθεια εξοπλισμού πάρκου σκύλων στο Πανόραμα»!!

Το «μάρμαρο» κάποιων έργων (ενεργειακή αναβάθμιση οδοφωτισμού, αναβάθμιση-επέκταση οδικού δικτύου, προμήθεια οχημάτων για την Καθαριότητα, κλπ) θα κληθεί να το πληρώσει ο λαός, μέσω του δανείου ύψους 8,3 εκατομμυρίων ευρώ που ο Δήμος σύναψε τον περασμένο Μάρτιο. Υπενθυμίζουμε ότι η ίδια δημοτική διοίκηση, που είχε επιχειρήσει το 2019 να επιβάλλει στον λαό «ειδικό τέλος» 0,45 ευρώ/τμ για την συντήρηση του οδικού δικτύου, κάτι που τελικά αναγκάστηκε να πάρει πίσω, ενώ παρόμοια πρακτική έχει εφαρμόσει και με την επιβολή ειδικού τέλους για την συντήρηση σχολείων.

Στη βάση όλων των παραπάνω, οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» καταψήφισαν το τεχνικό πρόγραμμα, θεωρώντας ότι αυτό δεν ικανοποιεί τις μεγάλες και διαρκώς αυξανόμενες ανάγκες του λαού του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη.

18/11/2022
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΪΡΩΣΗ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ


Προηγούμενο ΕΡΩΤΗΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ «ΠΥΛΑΙΩΤΙΚΑ»

Ενημερωθείτε

Οδυσσέας Μαάιτα

Υποψήφιος Δήμαρχος

2024 © Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη