ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ – ΝΕΑ ΒΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΪΤΕΖΙΔΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ – ΝΕΑ ΒΑΡΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΪΤΕΖΙΔΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΑ- ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΕΡΓΑ

Βάρη στην πλάτη του λαού φέρνει η διοίκηση Καϊτεζίδη. Συγκεκριμένα, στο Δημοτικό Συμβούλιο της 28/3/2022 ψήφισε στο δημοτικό συμβούλιο συνάψεις δανείων συνολικού ύψους 8,3 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούν ενεργειακή αναβάθμιση δημοτικού οδοφωτισμού, προμήθεια οχημάτων-μηχανημάτων για την υπηρεσία Καθαριότητας-Περιβάλλοντος και βελτίωση, αναβάθμιση και επέκταση του οδικού δικτύου.

Τα χρήματα αυτά προφανώς θα αποπληρωθούν από τους φόρους και τα τέλη που πληρώνουμε όλοι όσοι ζούμε στο Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη.

Υπενθυμίζουμε ότι η ίδια δημοτική διοίκηση, που σήμερα συνάπτει δάνεια για δημοτικά έργα, είχε επιχειρήσει το 2019 να επιβάλλει στον λαό «ειδικό τέλος» 0,45 ευρώ/τμ για την συντήρηση του οδικού δικτύου, κάτι που τελικά αναγκάστηκε να πάρει πίσω. Παρόμοια πρακτική έχει εφαρμόσει και με την επιβολή ειδικού τέλους για την συντήρηση σχολείων.

Αντί να διεκδικήσει αποφασιστικά την αναγκαία χρηματοδότηση από το κράτος, η διοίκηση του δημάρχου κ. Καϊτεζίδη προτιμά να απευθύνεται στις τσέπες των δημοτών, προωθώντας σταθερά την λογική της ανταποδοτικότητας.

Είναι χαρακτηριστική η στάση των δυνάμεων του ΣΥΡΙΖΑ που από την μία καταψήφισαν την σύναψη δανείου για τις ασφαλτοστρώσεις και από την άλλη η κ. Γκουραμάνη (η επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Αλλαγής» του ΣΥΡΙΖΑ) υπερψήφισε τους όρους του δανειστικού συμβολαίου για το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης!

Οι δρόμοι, τα σχολεία, οι ελεύθεροι χώροι και τα πάρκα, γενικότερα όλες οι υποδομές είναι αναγκαίες και πρέπει να γίνονται. Το κόστος δεν μπορεί όμως να πέφτει συνέχεια στις πλάτες του λαού που ζει στην περιοχή. Άλλωστε, πληρώνουμε ήδη μέσα από την άμεση και έμμεση φορολογία και το κράτος οφείλει να καλύψει όλες αυτές τις ανάγκες.

Ο δήμος οφείλει να διεκδικεί από τον κρατικό προϋπολογισμό την κάλυψη όλων των αναγκών και όχι να πρωτοπορεί στην αφαίμαξη του λαού με πρόσθετους φόρους και ειδικά τέλη.

30/3/2022
ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ.


Προηγούμενο ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ

Ενημερωθείτε

Οδυσσέας Μαάιτα

Υποψήφιος Δήμαρχος

2024 © Λαϊκή Συσπείρωση Πυλαίας-Χορτιάτη